(ВИДЕО) Путин: Koсово треба да се врати на Србија

Објавено: среда, 9 март 2016 во 12:14
Spread the love

Низ социјалните мрежи излезе видео од прес конференција на рускиот претседател Владимир Путин, кој одговараше на прашањата на новинарите.

На едно од поставените прашања за Косово, Путин го потенцираше двојниот аршим кој што европските земји го прават низ светот, и дека Косово воопшто не се разликува од случајот со северен Кипар или многу други мали држави кои што бараат независност, а не ја добиле.