МАКЕДОНИЈА

ЖИВОТ

КУЛТУРА

РЕЛИГИЈА

СВЕТ

БИЗНИС

ТОП СТОРИИ

Светиот свештеномаченик Партениј, патријарх Цариградски, обесен бидејќи не сакал да премине во ислам

Светиот свештеномаченик Партениј, патријарх Цариградски Родум од островот Митилена. Подолго време беше хиоски епископ. Потоа го избраа за патријарх. Но...

WP Popup