Љубовта на нејзиниот живот умирала, сепак таа не се откажувала

Објавено: среда, 9 март 2016 во 12:32
Spread the love

Поминале само седум месеци откако Даниела и Метју се венчале, па го доживеале најголемиот тест на нивната љубов.

Докторот ми објасни дека 90% од луѓето во таа состојба никогаш не се враќаат од кома. Па им предложил да го тргнат од апарати но таа одбила. Месеците поминувале а Даниела одлучила својот сопруг од болница да го префрли во својот дом, и сама да се грижи за него. Таа никогаш не се откажа од помислата дека нема да успее.

daniel1

По три месеци во кома, чудото во кое Даниела се надевала навистина се случило.. Матју се разбудил, но последиците биле сериозни. Тој не можел да оди, да зборува. не знаел која е Даниела ниту пак како се вика. Но ни тогаш не се откажала. Опоравувањето било тешко но успешно.

Четири години подоцна Матју може нормано да збори, да оди, и му се вратиле сите телесни функции.

-Да не беше ти немаше јас да постојам веќе, јас сум бескрајно благодарен на Даниела шт никогаш не се откажала.

Оваа жена кога му ветувала дека засекогаш ќе биде со него и во „Добро и во лошо“ на тоа навистина мислела