Неверојатен закон во Русија – Доколку некој ја силува слободно може да го убие

Објавено: петок, 1 јули 2016 во 13:59
Spread the love

Неверојатен закон е усвоен во руската Дума, после жестока расправа на тамошните академци и членови на политичката елита.

На крајот донесен е директерн декрет за промена на законот за злоставување.

Така жените во Русија, во иднина ќе можат сами да ги ликвидираат оние кои би ги измачувале или силувале, а при тоа законски нема да одговараат, што значи дека нема да одат во затвор за издржување казна, затоа што таквото убиство ќе се смета како нужна самоодбрана. Законот ги одушевил повеќето жени.