ФОТО: Тука Исламска држава планира да нападне

Објавено: петок, 1 јули 2016 во 13:11
Spread the love

Исламистите наведоа седум држави од Европа во кои имаат силни упоришта, додека нашиот сосед Србија се најде во групата на оние држави во кои исламистите имаат силно влијание, а со тоа и поголема опасност за жителите.

is-isis-islamisti-napadi-terorizam-srbija-1467320676-940713

По страшниот напад во Истанбул, Исламска држава обелодени мапа на светот со обележани земји во кои се најактивни нивните келии, односно држави во кои се можни напади од џихадистите или како во случајот со Франција, Белгија и Турција-земји каде што веќе се случиле напади.

Според оваа мапа која ја објави британскиот „Дејли мирор“, Србија е земја со зголемен ризик од нападот на ИСИС.