Eве како и каде да аплицирате за работа во Германија

Објавено: понеделник, 20 јуни 2016 во 13:49
Spread the love

Добро е познато дека Германија донесе огромен број на олеснителност за граѓаните кои сакаат да живеат и работат во оваа земја, која се смета за една од најсилните економии во светот, а тие бенефиции кои влегоа во сила на почетокот од годинава се однесуваат на вработувањето на граѓаните кои доаѓаат од земјите кои не се членки на ЕУ.

Секој кој има намера да тргне по подобар живот во Германија, знае дека главниот проблем е да се најде само работодавачот.

Сакате да работите во Германија? Ова се 13 работи на кои што треба да им обрнете поголемо внимание!

Во Германија веќе подогл период, честа мета на барање на работни местасе оние во кои може да уживате во удобноста на вашиот дом или преку интернет и интернет апликации.

Германија има потреба од милион работници: Еве, кои во  кои професии најмногу им е потребен работен кадар!

Подолу на сајтот euskola.com детално ја објаснува целата постапка, како и на нивниот веб-сајт каде може да се најдат сите врски со тековните огласи за работа во Германија.

Сакате да живеете во Германија? Еве колку чини храната!

1. Напишете го вашето CV – приказ на бизнис во кој ги пишувате сите детали кои се потребни за работодавачот да знае се за вас. Постојат три начини да го направите ова: да го напишете во Word или друг софтверски пакет за пишување и да го зачувате како дигитален документ (по можност pdf). Друг начин е да ги пополните онлајн апликација (на пр. На ЕУРЕС =https://europass.cedefop.europa.eu/editors/hr/cv/compose, и можете да изберете на кој јазик сакате да го зачувате вашето CV), а потоа внесете ги вашата слика, скенирана диплома и онлајн продавницата за апликации на вашиот диск (компјутерска меморија) или директно. Зачувајте го како PDF на вашиот компјутер (само треба да се напомене дека во овие вид на форма поголемиот дел од моќта на претовар на истата страница и izmenuti потребни податоци). Третиот начин е да платите некој да го направи тоа за вас.

2. Напишите апликација – Стандард за апликација која започнува со воведниот дел каде сакате да конкурирате конкретно работено место (xxxx) за одредена фирма (xxxx) компанија, и во кој сектор сакате да работите со нив (од xxxx причини), а во истото барање, укажете на сите што содржи во документите, како на пример биографија, дипломи, уверенија, сертификати, работно искуство, сертификати за поранешни работодавци за тоа какви односи сте биле работодавачот и тоа што го направи, диплома зајазик, а можеби и копија од пасош, возачка дозвола во случај да имате. Имајте на ум дека не смеете да измислувате, бидејќи работодавачот ќе го провери твоето одредено искуство (ако се одлучи да ве вработи)!

3. Скенирање на сите документи наведени под број 2. (апликација), и спаси, и е на располагање во дел 1, да се закачите на CV веќе се работи повеќе за вкус кој ќе го натера да ви ги погледне документите / документација.

4. Комплетната документација испратете ја во дигитална форма на e-mail! Треба да се напомене дека сите документи мора да бидат преведени на германски јазик.

5. Според оваа точка, и ние ќе им даде повеќе специфични страници за реклами за пребарување или работодавачи каде што можете да се регистрирате (бесплатно или со некое подобри занимања преку регистрации, односно работи кои се наплаќаат според веб-сајтот), но во истата доставена документација (ако е потребно може да се менува) ви е потребен само еден клик на глувчето / touchpad / или да се најавите на реклами на мобилни

Среќно на сите во потрага по работа.

Комплетен список за работни места може да ги погледнете на страницата на германското биро за вработување ТУКА.