„Дијабетисот и ракот се измислени болести – Еве што треба да правите за да останете здрави“

Објавено: вторник, 22 декември 2015 во 22:50
Spread the love

Името на проф. Иван Павловиќ Неумивакин повеќе од 40 години се поврзува со алтернативна медицина. Дијабетес и рак се измислени болести, Паркинсонова не постои, ако имате здрави црева – ова се постигнува со гимнастика, одењето ја брка хипертензијата, категоричен е научникот, кој ја создал медицината за космонаути.

Проф. Неумивакин, нова вид медицина ли проповедате?

– Сум работел исклучиво со познавањето за личната одговорност на секој човек за неговото сопствено здравје.

Исто така ги проучувам и законите на физиологијата на кои функционира човечкиот организам.

Денешната медицина не важи и не се придржува кон овие закони, иако без нив нема како да се излечи какво и да било болест.

Во денешно време се чинеше дека се претпочита да се даваат купови пари за скапи лекови и модерна апаратура.

Во светот над 20 години има спорови во врска со алтернативна медицина- Да, и во моментов на телевизија покажуваат како е невозможно човек да се излечи од Паркинсонова болест, на пример, иако не мал број лекари разбираат како точно стојат работите.

Проблемот е во тоа што никој не сака да го менува системот.

Се изучават болести како оваа Паркинсонова и мултиплекс склероза, кои воопшто не постојат. Ова не е ли многу крајно мислење?- Постои главно болест на гастроинтестиналниот тракт. Овие болни се со запек по 10-15 дена, цревата им не функционираат. А тоа е тешко труење, полошо од преземање на радијација дури. И додека работата на цревата не се нормализира, ништо не може да се направи за овие луѓе.

Официјалната медицина се чини дека не оздравела ниту еден од нив целосно, зошто?- Се потпира само на лекови – таму е проблемот. Кога се лекуваат кај нас овие луѓе по 2-3 месеци веќе одат на пазар, нивните раце не треперат.

Мене ме обвинуваат за употреба на недозволени лекови и едвај не ме прогласија за криминалец.

Јас сепак не се предадов и ја издадов книгата “Патот за ослободување од болести кои не постојат – хипертензија, дијабетес.

“Хипертензија нема – состојба што ја нарекуваат тешка хипертензија, се лекува за 2-3 месеци. А што се однесува до дијабетесот, ќе ви препорачам нова книга “Дијабетесот: митови и реалност”. Како да кажам дека има дијабетес, кога нема таков?

Нели сепак има над 300 милиони луѓе во целиот свет, кои страдаат од тоа дека панкреасот не излачува инсулин?

– Панкреасот е само еден работник. Кај нас дури постои јавна организација “Довидување, дијабетес” – по 2 недели – и дијабетес нема!

Само со спортски активности околу еден час секој ден.

Но и уште нешто … Телото – тоа е нашиот мотор.

Подобро треба да се грижиме за овој мотор, а не да страдаме и пиеме лекови.

Дијабетичарите треба да си посветат особено внимание на своите нозе.

Таму е целиот систем. Потребна е секојдневна гимнастика. И ќе почне да се излачува инсулин? – Секако! Сето ова е физиологија. Потребно е таму, внатре во нашиот организам, да се создадат нормални услови за живот на клетките.

Видете само со она што јадат децата сега – сите колачи со стабилизатори, багрила, кока-кола и слично има 3-4 годишни деца со дијабетес.

На организмот му е е потребен само овој шеќер, кој се формира како краен производ од преработката на храната.

А од сегашните “нови” производи шеќерот во крвта веднаш се покачува, панкреасот е принуден да излачува повеќе инсулин.

Веќе откриваат дијабетес дури и кај доенчиња …- Тоа е од родителите, од мајката најмногу – не сепак во смисла на наследноста. Кога мајката била бремена,  јадела повеќе излишни работи и еве – кај детето се развива дијабетес.

Предиспозиција, се разбира, постои, но, условно кажано, под еднакви услови. Ако детето живее како родителите – во смисла на исхрана и однесување, болеста ќе се појави токму на оваа позадина.

Во нашиот центар доаѓале цели семејства со дијабетес – бабата, мајката, таткото, но детето нема дијабетес.

Возрасните не сваќаат каква е суштината на дијабетесот и не се грижат нивното дете да живее на друг начин – повеќе спортски, здрава исхрана, конзумирање на корисни производи како моркови, итн А шеќер – само по големите празници и на роденденот.

И дијабетес нема. Како што нема и рак.

Извинете, но тоа исто така звучи како некоја фантастика …

– Ракот е состојба до која неписмените луѓе сами не донесоа.

Човек поминува границата на “загадување” на организмот. Само по Калифорниската обвивка на окото може да се одредува степенот на ова загадување при даден човек за 5 минути.

Условно кажано, ако нечистотијата во организмот е 35 проценти, човек може да има чир, перфорација или воспаление. Но кога таа веќе е веќе 36, 37, 38 проценти, велам: ако денес сеуште нема онколошки манифестации, утре или задутре ќе има.

Во нечистотија клетката не може да постои нормално, таа почнува да мутира. Кога масата на овие клетки надмине критичната точка, како при нуклеарна експлозија, веќе ништо не може да се направи. И ете тоа се нарекува метастази.

Како можеме да се справиме со оваа нечистотија?

– Половина болести можат да се излечат само со вода. Луѓето престанаа да пијат вода, особено постарите. А треба да се пие минимум литар и пол, два, во текот на летото дури три литри вода на ден. А може и повеќе. Чистата вода – тоа е електролит, тоа е енергија и информации кои таа ги носи. Зошто бабите бајат на водата – шепотат нејзините добри и убави зборови и од тоа таа почнува да работи? Оваа информација, заклучена во водата, почна да работи. Ако човек пие малку вода, крвта се згусне и срцето не може да ја турка нормално … Тоа е природен закон кој денес официјалната медицина целосно го игнорира. Одмор во близина на вода е исто така најкорисна .

А каде е срцето? Јас тврдам дека срцето е во пети. Во која смисла?- Имам предвид капиларите. Ако капиларите работат лошо, а срцето не може да ја истурка компримираната крв, таа се акумулира во големите крвни садови, крвниот притисок се зголемува и … еве ви хипертензија. А ова ги тера капиларите да работат лошо? – Тие се наоѓаат во мускулите. Затоа треба да се спортува, гимнастика, многу движења.

Гимнастиката е задолжително секој ден. Ако денес вие не одделите барем половина час за гимнастика, овој ден за вас е изгубена. Во случајот возраста не игра никаква улога. За постарите луѓе ова е особено важно.Се разбира, можат да се направат исклучоци.

Пример за празници и било какви настани и состаноци. Но, тогаш повторно треба да се обнови нивниот систем. Во моментов сè се дели на составни делови.

Но, ако го разгледуваме човекот на ниво сеопфатен организам, излегува дека болести едноставно нема.

На пример една болест како витилиго се лекува за 2-3 месеци, заедно со други болести.

Само преку прочистување на организмот.

Зборувате за прочистување на организмот и сето тоа изгледа многу лесно, но што всушност значи тоа?

– Кога сте ја соџвакале доволно добро храната кога пиете вода за време на јадење, вие сте направиле се што е можно таа да не се преработи.

Нашиот организам се одржува многу интересно. Стомачниот сок содржи хлороводородна киселина. Лебот и кашата се преработуваат за половина час, максимум еден и концентрацијата на киселината е послаба. Месото, рибата, јајцата бараат посилна киселина и 2-3 часа време за разложување. А пак за мрсна храна, за пржено се потребни најмалку 4 часа за да се зоврие во оваа киселина.

Вие сте зеле некоја течност и сте ја испиле. И на тој начин сте го разредиле желудочниот сок, сте ја намалиле концентрацијата на киселината и храната соодветно почнува да гние. Овие скапани остатоци се акумулираат во внатрешниот ѕид на дебелото црево. Никаква клизма не би можела да ги отстрани. Сето ова се апсорбира и вовлекува, станува интегрален дел од клетката. Оттука нечистотијата оди во црниот дроб.

Еве од каде доаѓаат 30-35-те проценти загадување. Сето ова се насочува од црниот кон белите дробови, каде веќе не достигнува кислород. Потоа срцето ја пренесува нечистотијата во бубрезите – исто толку загадени, како и црниот дроб. И конечно – во зглобовите и во крвните садови.

Научете да се храните правилно, џвакајте дотогаш додека целата прифатена храна не се натопи со плунка. Не е толку тешко да се разбере дека добро соџвакани храна ќе оди во желудникот непречено, со масло. Пијте вода пред јадење. Испијте од литар и пол до 3 л. Вода. Заситете го организмот со вода како Светлечки систем и сè ќе проработи како што треба.

Вие велите дека треба да пиеме вода пред јадење?

– Се разбира. Но на чаша вода можете да капнете по 5-10 капки хидроген пероксид. Ова не  ли е опасно? – Кислородната вода е потребна за да работи заштитниот механизам на имунолошкиот систем. Тој ги убива и доубива сите наши внатрешни непријатели. А 5-10 капки навистина не се малку. Во мојата пракса се случувало дури и при 1-2 капки човек да изгуби свест. Но ако пиеме дневно 10 чаши вода со 10 капки хидроген пероксид во неа, тоа веќе се 100 капки.

Не е ли многу? – Во случајот кислородната вода делува како катализатор – ги става во акција сите реакции. И главното е дека таа почнува моќно да преработува и да го исфрла од организмот сето ѓубре, кое се  собрано во него.

Понекогаш, по 7 до 10 дена од организмот излегува ретка нечистотија, која мириса многу лошо. Тоа значи дека организмот се чисти.

Се вели дека постојат случаи кога кислородната вода ја гори слузницата на желудникот на некои луѓе …- Оксидот не е лек. Најважно е дозата да не се надминува.

Што треба да правиме за да го задржите вашето здравје?

– Најважно е да користите природните механизми утврдени од природата, и да научите правилно да се однесувате кон здравјето. Тоа е целиот систем, вклучувајќи спортски активности, исхрана, екологија, периодично чистење на организмот.

Задолжително треба да пиете вода. Во водата е вистината.

Ако го промените вашиот начин на живот, можете да ја излечи секоја болест, дури и рак.

Па нели причината за него е исто тоа загадување на организмот.

Неодамна читав за жена која била со рак на белите дробови и со метастази. Одбиле да ја оперираат. Таа почнала да води здрав начин на живот. Сега веќе е  80 години, а неодамна поставила светски рекорд по маратонскО трчање и добила златен медал.

Многу важно е оптимистичкото психолошко подесување. На човек треба сè да му е во ред, особено дома.