Свет

ВИДЕО: Поранешна манекенка војува против ИСИЛ

Хана Боман е поранешна манекенка од Канада која моментално војува во Сирија против ИСИЛ. Хана , која го добила прекарот Сонцето на тигар, и пристапи…


ВИДЕО: Брачна двојка се напаѓачите во Сан Бернандино кои убија 14 лица

Брачната двојка, Сијад Ризван Фарук (28) и Ташфен Малик (27) се двајцата напаѓачи во Регионалниот центар за лица со пречки во развојот, при што беа…


Путин: Алах реши да ги казни турските лидери одземајќи им го разумот (ВИДЕО)

„Спремни сме да соработуваме со Турција на овој чувствителен проблем и спремни сме да отидеме многу подалеку отколку другите сојузници на Турција“, кажа рускиот претседател. Во…