Внимавајте: Синтетичка марихуана опасна по живот се појави на нарко пазарот (ВИДЕО)

Објавено: среда, 26 април 2017 во 11:41
Spread the love

Синтетичка марихуана позната под името К2 или “црна мамба”, се појави на црниот пазар во Хрватска и веќе ја зема првата жртва.

Последиците кои овој опијат ги предизвикува се многу опасни, па дури и фатални.

Експертите велат дека К2 предизвикува физичка зависност како хероинот и психолошка како крекот. Оние кои ја конзумираат не можат да се движат и се чини дека не дишат.

Станува збор за мешавина од различни растенија и јаки хемикалии, а на нарко пазарот се појавил и нов вид кој има застрашувачки ефекти: за само неколку секунди корисниците запаѓаат во кататоничка состојба, а се препознаваат по воспаление на образите и бледите лица со рани.