Објавено од автор: globus2

Алмир, дете од улица, со еден оброк во денот освои награда на натпревар по математика

Амир Дестанов, дете од улица кое реши да се бори со суровата судбина која сакаше неговото семејство да биде под дното на сиромаштијата, а тој,…


Студенти од Нигерија каменувале и запалиле колешка христијанка (ВИДЕО)

Студентка од северна Нигерија, Дебора Јакубу, која е христијанка, била убиена кога толпата ја каменувала, претепала и ја запалила затоа што наводно објавила богохулни изјави…


Свети Василиј Острошки во својот земен живот повеќе личел на ангел отколку на човек!

Роден е како Стојан Јовановиќ во селото Мркоњиќи, Попово Поље, во близина на Требиње во Херцеговина од мајка Ана-Анастасија и татко Петар Јовановиќ, според преданијата…


ВИДЕО: Чудо во манастирот Свети Василиј Острошки

Свети Василиј Острошки е еден од најпознатите Светци кој се прославува и на кого му се молат дури и католиците и муслиманите. Тоа и не…


Ова е молитва за Свети Василиј Острошки

Ова е молитва која треба да се изговори кога му се обраќате за помош на Свети Василиј Острошки. „Свети Василиј, голем Божји човеку, помогни им…


Денес се празнува Свети Василиј Острошки – Му се молат христијаните и муслиманите и наоѓаат исцеленија во најтешките болести

Свети Василиј Острошки Родум од Попово Село во Херцеговина, од родители прости но благочестиви. Од малечок беше исполнет со љубов кон Божјата Црква, а кога…


ТВ АЛСАТ: Општина Струга за ручеци и подароци ќе троши 80.000 евра, а само за градоначалникот Мерко за истата цел се предвидени 48.000 евра

Речиси 80.000 евра или 5 милиони денари се предвидени за репрезентации, односно за подароци, ручеци и вечери по ресторани за градоначалникот Рамиз Мерко, општинскиот совет…


„Експертот“ кој тврдеше дека Македонците постојат од 1945 година, сега тврди дека руско-српските служби го отвориле клубот „Ванчо Михајлов“

Отворањето на бугарскиот клуб „Ванчо Михајлов“ во Битола е диригирано од руско-српски тајни служби во Софија и Скопје. Тој клуб е регистиран во 2019 година,…


Шехтански ја поддржа идејата на Георгиевски со која Тетово, Гостивар и Дебар требаше да припаднат на Албанија

Лидерот на партијата ТМОРО Ванчо Шехтански ја поддржа идејата на некогашниот премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, а сегашен милионер, Лубчо Георгиевски за размена на територији…


Значење на иметo Анастасија

Анастасија е име со грчко потекло добиено од зборот „anastasia“ што значи „таа што воскресна“ („anastasis“ = воскресение, подигање). Според народната традиција, ова име им…