Австралија бара работници – Еве кои професии се најбарани

Објавено: четврток, 19 мај 2016 во 18:32
Spread the love

Министерството за имиграција и гранична заштита издаде нова листа на професии кои се потребни за 2016-2017 година а за кои може да се пријави.

Листата стапува на сила од први јули 2016 година и се однесува на оние кои аплицираат за виза.

Во таа група спаѓаат работничките визи, постојаните визи за престој за стручните рабоници, привремени визи во траење од четири години во кои работниците работеле на одредени подрачја и потоа може а аплицираат за постојана виза, привремена виза за сите дипломирани.

Се бараат менаџери на проекти, индустриски инженер, инженер по агрокултура, биомедицински инженер, наутички архитект, ветеринар, наставник, киропрактичар, педијатар, невролог, ревматолог, физијатар хирург, медицински сестри, ѕидари, столари, електричари, социјални работници…