работници

Во Германија се бараат милион работници

Според извештајот објавен од страна на Институтот за истражување на вработеноста во Германија, никогаш немало толку многу отворени работни места; во првите 3 месеци во…


Во Хрватска се бараат квалитетни работници

Водечки хотелски компании во Хрватска оваа година поради зголемената туристичка побарувачка и отворање на нови објекти вработуваат повеќе работници отколку лани. Во потрагата за работници,…


Овие професии се бараат во Европа: Плати и до 3.000 евра

Возачи на градежни машини се дефицитарни во Словенија, бабици во Холандија и Грција, наставници, експерти за финансии и ИТ се бараат низ целата Европска Унија….


Нов Зеланд има потреба од работници

Новозеландскиот премиер Бил Инглиш изјави денеска дека неговата земја треба да се потпира на гастарбајтерите, бидејќи многумина жители не можат успешно да ги поминат тестовите…


Германија бара 20.000 работници: Годишна плата од 50.000 евра

Германија во овој момент има голема побарувачка на работна сила на пазарот, односно неопходни им се 21.327 работници. Работните места се најразлични, од работа во…


Германија бара 655.000 работници

Невработеноста во Германија се намали повеќе од очекуваното во мај, како резултат на зголемувањето на надежите дека најголемата економија во Европа ќе биде во состојба…


Европа има потреба од милион работници – Аплицирајте за оваa работа се плаќа и до 10.000 евра месечно

Од почетокот на 2016 година, надлежните институции на Хрватска, Германија, Австрија, Чешка, Италија, Унгарија и полски официјални лица изјавија дека тие имаат проблем со пронаоѓањето,…


Австралија бара работници – Еве кои професии се најбарани

Министерството за имиграција и гранична заштита издаде нова листа на професии кои се потребни за 2016-2017 година а за кои може да се пријави. Листата стапува…


Италија бара 76.000 работници – еве кои профили се најбарани

Италијанските власти соопштија дека бараат илјадници информатичари кои би ги потполниле слободните работни места. Како што пренесува италијанскиот весник „Локал“, од министерството за труд на Италија…


Се бараат работници, заработка и до 160 евра на ден

Хрониччен недостаток на сезонски работници кои шест дена во неделата би собирале и пакувале јаболки владее во Нов Зеланд. Само поради недостатокот на работна сила,…