ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Вака Курдската Пешмерга ги чисти терористите од ИСИЛ

Објавено: четврток, 10 декември 2015 во 21:19
Spread the love

Во последните неколку дена Курдската Пешмерга и ИСИС водеа жестоки битки на југот од Киркук.

Терористите од ИСИС стануваат очајни по кампањите на Руското воздухопловство кои ги уништуваат нафтените полиња и преработувачките капацитети кои ИСИС ги користи за преработување и нелегален шверц со нафта. Сега ИСИС се обидува да ги завземе богатите со нафта територии на кои живеат Курдите, поточно Киркук, но планот тотално пропадна.

Бројот на мртви терористи на оваа снимка е нешто повеќе од 20.