ВИДЕО: Направете долго варено јајце, гостите ќе бидат воодушевени

Објавено: четврток, 6 април 2017 во 09:33
Spread the love

Навистина ви треба околу еден час варење и десетина јајца, ама резултатот е воодушевувачки.

Работата е во тоа што се одвојуваат белката од жолчката, па прво се варат белките, за подоцна во нив да се вметнат жолчките.

Се на се, вкусот е ист како кај нормално варените јајца, но ако имате гости вреди да се потрудите. Ним нема да им биде јасно како исечените парчиња варено јајце се со идентична величина.

Погледнете: