ВИДЕО: Луѓето го украдоа Кинескиот ѕид

Објавено: среда, 3 август 2016 во 14:12
Spread the love

Според официјалната статиска, околу 30% од Кинескиот ѕид веќе исчезнал, а помалце од 10% се смета за добро сочуван, пренесува CNN.

Една од причините е ерозијата, а другите, подеднакво загрижувачки фактор е кражбата! Имено луѓето ги крадат деловите од Кинескиот ѕид за изградба на куќа или за да ги продадат како сувенири.