(СТРАШНО ВИДЕО) Моментот кога автобусот со турски војници е разнесен од бомба!

Објавено: петок, 19 февруари 2016 во 11:59
Spread the love

Активистите на Курдистанската работничка партија на интернет поставија видео на кое може да се види како бил разнесен автобус полн со турски војници. 

Автобусот бил кренат во воздух во југоисточниот дел на Турција, а снимената сцена сведочи дека тој налетал на фугазна-бомба која, најверојатно била активирана од далечина.
На местото на експлозијата може да се види голем “печурка” од земја, чад и прашина. Видео клипот очигледно има функција на пропаганда и предупредување до Турција. Затоа, е “монтирано” и уништувањето на автобуси е прикажано на два пати.
Погледајте го видеото.