Бизнис

Се бараат работници, заработка и до 160 евра на ден

Хрониччен недостаток на сезонски работници кои шест дена во неделата би собирале и пакувале јаболки владее во Нов Зеланд.

Само поради недостатокот на работна сила, новозеландските овоштари упатиле апел до владата за да им помогне во потрага на работници низ целиот свет и така да им го олесни влегувањето во државата.

Имено, Нов Зеланд прима 9.500 сезонски работници, а овоштарите бараат од владата да им одобри влез во земјата со туристичка виза.

Оваа работа се наплатува по учинок, а можно е да се заработи и до 160 евра дневно.

Во Нов Зеланд според закон загарантираната минимална саатница е од 14,75 новозеландски долари.

Услови за запослување се добро познавање на англискиот јазик како и добра здраствена состојба.

Поврзани вести

Back to top button