Путин преку Македонија летал до Грција, наместо преку Турција

Објавено: понеделник, 30 мај 2016 во 13:01
Spread the love

За да стигне до Атина, наместо преку Турција, авионот летал над Македонија со што се потврдува отвореното прашање со Анкара поради соборениот руски авион пред неколку месеци.

По историската посета на претседателот на Русија Владимир Путин на Грција, локалните медиуми ги анализираат пораките на искусниот играч на меѓународната сцена.

За да стигне до Атина, наместо преку Турција, авионот летал над Македонија со што се потврдува отвореното прашање со Анкара поради соборениот руски авион пред неколку месеци.

Летовите на турски авиони над островите во Егејско Море и повторното навлегување во грчкиот воздушен простор се уште една провокација во релацијата Москва- Анкара.