Првиот сопственик на ресторан со Даунов синдром се откажа од бизнисот поради љубов (видео)

Објавено: понеделник, 18 април 2016 во 14:24
Spread the love

Тим Харис, кој има Даунов синдром, беше сопственик на ресторан во градот Албукерки, кој успешно работеше цели пет години, што тој докажа дека сите предрасуди за лицата како него се целосно бесмислени, пишува весникот „Китк Тингс“.

Неодоамна Тим, сепак, објави дека го затвора ресторанот, што многу ги изненади неговите вработени и гостите. Но, кога ја дознаа причината за тоа не можеа да го сокријат нивното воодушевување и сите го поддржаат.

Имнео, Тим го затвора ресторанот поради љубовта на неговиот живот, Станува збор за Тифани Џонсон со кој планира да се ожени и да се пресели во Денвер.

– Кога ќе погледнам во нејзините очи, гледам љубов и радост. И гледам дека тоа е мојата иднина, изјави Тим за Си-Би-Ес.