Германија бара 20.000 работници: Годишна плата од 50.000 евра

Објавено: вторник, 12 јули 2016 во 11:28
Spread the love

Германија во овој момент има голема побарувачка на работна сила на пазарот, односно неопходни им се 21.327 работници.

Работните места се најразлични, од работа во IT секторот, кој е доста популарен последниве години, до работа во областа на маркетингот и управувачките работи.

На сајтот jobsinnetwork.com можете да ја погледнете комплетната понуда и списокот на работни места за кои се потребни работници.

Инаку, просечната годишна плата во Германија се движи од 40.000 до 50.000 евра во зависност од областа во која сте вработени.