Бизнис

БИЗНИС КОЈ НОСИ ПО 12.000 ЕВРА ГОДИШНО: Можете да почнете и со мала површина

Со половина хектар земјиште, и 3000 евра инвестиција во органска храна, може да се заработат 10.000 до 12.000 евра годишно.

Во соседна Србија купувачи за органска храна има во Белград и Нови Сад, а во побогатите земји не прашуваат за цена кога е во прашање органското произвоство.

Оние производители кои почнале со пола хектар, денес имаат 15 хектари.

Владимир Возар вели дека органските зеленчуци и овошја може да се продаваат и на мали пазари.

Според него, овошјето и зеленчукот носат најголем профит.

По пет години од насадите, секоја година можно е при богат род да има приходи од 12.000 евра.

Поврзани вести

Back to top button