(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО): Кинат делови од телото, а потоа ја кршат главата: Што се случува со бебето за време на абортусот

Објавено: четврток, 25 февруари 2016 во 12:49
Spread the love

Докторот Ентони Леватино е гинеколог кој извршувал абортуси, одлучил на јавноста преку анимација да покаже што се случува со бебето за време на абортусот.

Леватино, има изведено 1.200 абортуси.

На снимката тој зборува за тоа како се извршува абортус во второто тромесечје. Бебето, во 20-та недела е со големина на дланка на возрасен човек.

-Најголем дел од луѓето се неинформирани за тоа што се случува за време на абортусот. Оние кои лобираат за абортусот, целата процедура ја затскриваат зад еуфеминизмот, велат од организацијата „Live Actoin“ која се бори против абортусот.