Свет

(ВИДЕО) Руските специјалци во акција против терористите

Федералната Служба за безбедност редовно е вклучена во сите видови на антитерористички операции, вооружени конфликти и борба против криминалот, ги краси врвно вооружување и обука.

rusija-specijaci-vojska-prezivljavanje-suma-600x407-600x400

Припадниците на специјалните единици секојдневно учествуваат во откривањето и совладувањето на терористите на подрачјето на Руската Федерација, според потребата можат да бидат ангажирани и на други територии, а неодамна се вклучени и во антитерористички дејства во Сирија.

Задачите кои ги извршуваат припадниците на ваквите формации не се нималку лесни, во борбата и операциите кои ги изведуваат, усмртуваат над стотина животи годишно. Она што им дава предност во однос на другите е фактот што претседателот Владимир Путин некогаш бил дел од оваа служба.

ФСБ го наследил некогашното КГБ а на чело на ФСБ своевремено се наоѓал и сегашниот претсеател на Русија, кој и понатаму ужива углед во оваа служба.

Како дејствваат припадниците на оваа единица и со какви методи се служи, како и поради што ја ужуваат почитта, најдобро се гледа во видеово.

Поврзани вести

Back to top button