ВИДЕО: Погледнете како специјалците го ликвидираат терористот кој го закла францускиот свештеник!

Објавено: четврток, 28 јули 2016 во 12:02
Spread the love

На интернет е објавена снимка од Сент Етјен ду Рувра која прикажува пресметка на терористите од Исламска држава кои заклаа свештеник и полицијата.

На видеото се гледа моментот кога напаѓачите излегле од црквата, после што следи акција на спасување на заложниците.

Прикажано е и како француските елитни единици заземаат позиции надвор од црквата додека внатре се одвива вистинска драма.

Полицијата ги идетификуваше двајцата напаѓачи како 19-годишниот Адел Кермик и Абдел Малик П. Тие во текот на утринската миса во католичката црква на северот од Франција земаа заложници и го убија 84-годишниот свештеник Жак Амели пресекувајќи му го вратот, а тешко повредија една монахиња.

Одговорноста за нападот ја презеде Исламска држава.