ВИДЕО: Чилеанската армија оболодени снимки од НЛО?

Објавено: петок, 13 јануари 2017 во 14:25
Spread the love

Чилеанската армија објави тајно видео за кое експертите од вооружените сили на оваа јужноамериканска земја биле во недоумие цели две години пред да го прогласат снимениот објект како неидентификуван (НЛО).

Филмот беше објавен од чилеанските поморски сили, откако е проучен од државниот Комитет за изучување на аномалии и воздушни феномени (CEFAA) под контрола на ВВС.

Интересното видео и времетраење од околу 10 минути е направено од воен хеликоптер “Кугар” AS-532 на 11 ноември 2014 година и го покажува летот на дискот објект над океанот.

Во два моментакон крајот на видеото јасно се гледа како тој остава зад себе долга, остра опашка од гас или течност со висока температура. Пилотот ја опишал формата на објектот како “рамна и издолжена”.

По повод објавувањето на филмот шефот на истражувачкиот комитет CEFAA ген. Рикардо Бермудез вели: “Не откривме што е, но знаеме што не е”.

Иако интензивната истрага, на чилеанските експерти не успеваат да го објаснат потеклото и природата на објектот, затоа формално тој е определен како НЛО.