Вака ќе ги препознаете злобните луѓе

Објавено: сабота, 24 јуни 2017 во 09:40
Spread the love

Не сите на луѓе на светот се добри и не ви посакуваат добро, затоа обрнете внимание со кој се дружите.

Следните знаци покажуваат дека си имате работа со злобни луѓе:

Злобните луѓе се експерти за создавање забуни и кавги – тие извртуваат реченици, лажат, избегнуваат преземање одговорност, ја негираат реалноста, измислуваат приказни и ги задржуваат информациите за себе.

Луѓето со „расипано срце“ се експерти за залажување на другите со слаткоречивост.

Тие секогаш сакаат да ги контролираат останатите, а самите на себе си се најголем авторитет.

Тие сакаат милост, а самите не ја пружаат, бараат топлина, прошка од луѓето на кои им предизвикале болка и не се обидуваат да ги поправат работите кои ги направиле погрешно.

Злобните луѓе немаат совест и не се каат.