Три причини поради кои треба редовно да се пие кафе

Објавено: четврток, 14 јули 2016 во 10:24
Spread the love

Kафето е богато со полифенол кој делува како антиоксиданс и помага како превенција од болестите. 

Едно американско истражување покажа дека лицата кои редовно пијат кафе имаат помал ризик од појава на хепатоцелуларен карцином.

Американските научници исто така утврдија дека пиењето на четири до пет филџани кафе дневно ги намалува шансите за појава на колоректален карцином за 15 проценти.

Истражувањето од 2011 година покажало дека кафето има заштитничко дејство и кога станува збор за ризикот од појава на карцином на хранопровод.