Тајни служби предупредуваат! Има 500 опасни исламисти во Германија

Објавено: недела, 22 мај 2016 во 11:28
Spread the love

Бројот на опасните исламисти во Германија е значително зголемен .Федералната криминална служба (BKA) истакнува дека во моментот во земјата има 497 лица со екстремистички склоности, кои претставуваат отворена терористичка закана, а пишува националниот весник Die Welt am Sonntag .

За последната година бројот на потенцијални бомбаши е зголемен – само пред една година службите  категоризираа како “опасни” 270 исламисти