Спасено бебе кое било избодено и живо закопано

Објавено: четврток, 25 февруари 2016 во 18:41
Spread the love

Жена која пасела говеда во Тајланд наишла на мал свеж гроб од кој се слушало плачење на бебе. Таа ја откопала земјата и од таму извадила неколкудневно бебе кое со помош на соседите го однела во најблиската болница. По интервенција на лекарите бебето преживеало. Лекарите денеска за локалната телевизија изјавија дека спасеното бебе е „вон опасност по животот’’.

Констатирани се 14 убоди по телото на бебето, посебно во градите и стомакот. Полицијата во тајландската провинција Кох Каен трага по нехуманите родители и мотивот на нивниот обид за грозното чедоморство.

Иако Тајланд има неславна репутација дека е гнездо на сексуалната индустрија, населението, особено селското, во однос на сексуалните слободи е конзервативно. Сексуалното воспитување не е застапено во училиштата, освен во еден дел каде што лекциите се сведуваат на тоа девојките да чекаат на првиот однос до созревањето.

Наспроти ова, Тајланд има највисок процент на забременети тинејџерки во регионот. Дозволата за абортус е строго рестриктивна, па така се чести илегалните. Во 2011 година, на 40 месеци затвор била осудена жена која помагала да се извршат над 2.000 абортуси во простории на еден будистички храм во близината на Бангкок.