Снимката која го расплака светот: Девојчето пееше и свиреше за својот брат со Даунов сидром

Објавено: понеделник, 29 јануари 2018 во 18:29
Spread the love

Снимката на девојчето кое свири гитара и ја пее песната ‘You are my sunshine на своето помало братче кое има Даунов синдром е нешто најемотивното што ќе го видите денеска.

Аманда Бовмен Греј ја замолила ќерката Ладија (11) да го почува својот брат со Даунов синдром  додека таа се тушира. Кога се вратила од тоалетот, мајката затекнала глетка која морала да ја сними – сестрата и братот во пресладок дует. Видеото без размислување  го објавила на својот Фејсбук профил, каде досега го лајкнале 1,5 милиони, а го прегледале 57 милиони, споделено е од  1,2 милиони корисници.

Да не ја имаше гитарата, не знам како ќе го сочуваше, напишала мајката и обајснила како 25 месечниот Бо терапијата со музика наголемо му помага во напредокот. Бо во својот речник има 12 зборови и сите ги научи со помош на музиката. Од многумината луѓе кои го погледнале ова се нашла и славната ТВ водителка Елен Дегенерес, која напишала: Ова е емотивно, Аманда е благодарна како општеството  за Даунов сидром реагираат и е среќна што многумина покрај тоа ја препознаа и убавината на овие слатки дечиња.

– Баш ме расплакавте, О Боже, ова е прекрасно, Девојчето е прекрасно и има добро срце, Со зборови не можам да ја опишам снимкава, љубовта може да направи неверојатни работи, ова се дел од кометарите под видеото.