Русите се закануваат: Ќе го пробиеме Американскиот ракетен штит

Објавено: понеделник, 20 февруари 2017 во 12:52
Spread the love
Новите балистички ракети кои Русија ги разработува ќе бидат во состојба да пробијат било каков ракетен штит на САД, изјавил заменик рускиот премиер, Дмитриј Рогозин.

Како што оценил, руските нуклеарни сили се сочинети од неколку типови на ракети – меѓу другото и стари советски класични ракети од типот “Војвода” – но моментално се работи на развивање на нови.

“Новото вооружување наскоро ќе се појави во рацете на руските војници. Оружјето е во состојба да пробие било каква моментална, или идна американска противракетна одбрана. Ќе ја пробиеме таа одбрана”, рекол Рогозин.

Според неговото мислење, противракетниот систем на САД моментално не претставува никаква закана за Русија, пишува Sputnik.