Путин: Ако некои сакаат шеријатско право, тогаш нека одат таму каде што тоа е државен закон

Објавено: среда, 21 декември 2016 во 13:35
Spread the love

На Русија не и требаат на малцинствата. На малцинствата им треба Русија, а ние нема да им дадеме посебни привилегии или да ги промениме нашите закони за да одговараат на нивните желби, без разлика колку гласно викаат „дискриминација“, изјави своевремено Путин, после што од аплауз се затресе рускиот парламент.

На 4 февруари 2013 година, Владимир Путин во руската Дума одржа говор за националните малцинства, после што низ парламентот одекна петминутен апауз. Ова се неговите зборови:

Во Русија жиеват Руси. Било кое малцинство, во било кое место, ако сакаат да живеат во Русија, да работат и да јадат во Русијам треба да зборуваат руски и да ги почитуваат руските закони.

Ако тие сакаат шеријатско право, тогаш ќе ги советуваме да одат на оние места каде што тоа е државен закон.

На Русија не и требаат на малцинствата. На малцинствата им треба Русија, а ние нема да им дадеме посебни привилегии или да ги промениме нашите закони за да одговараат на нивните желби, без разлика колку гласно викаат „дискриминација“.

Нам ни остатува да се научиме, гледајќи го самоуништувањето на Америка, Англија, Германија и Франција, ако сакаме да преживееме како нација.

Руските обичаи и традиција не се компатибилни со недостатокот на култура и примитивните начини на живот на поголемиот дека од малцинствата.

Кога чесниот законодавен дом размислува за усвојување на нови закони, мора првенствено на ум да го има националниот интерес, со оглед на тоа што малцинствата не се Руси.