Пророштво на Старец Илирион: Доаѓаат тешки времиња, луѓето поради сиромаштво ќе ги продаваат душите

Објавено: понеделник, 1 август 2016 во 12:34
Spread the love

Старецот Илирион изрекол застрашувачко пророштво за времињата кои доаѓаат, а за кои вели дека ќе бидат незамисливо тешки.

-Доаѓаат тешки времења, бидејќи ја снемува верата. Поради сиромаштво, заради храна и облека, луѓето ќе ја продаваат душата. Светот ќе стане зол, ќе го снема милосрдието и љубовта меѓу луѓето. Свештениците и луѓето ќе станат исти и ќе нема кој да ги поучува верниците – рекол тој.

Тој вели дека ќе царуваат парите и страственото настојување да се живее изживувајќи се, а никој нема да се грижи за човековата душа.

Тој прорекол дека злото ќе се шири со невидена брзина и не може ни да се замисли колку ќе биде тешко, посебно за нашите деца.

-Нашите деца ќе бидат неподготвени за тие тешки времиња, па поради тоа ќе станат плен на многу зла – рекол Иларион.