Погледнете зошто наскоро нема да морате да плаќате сметки за струја (видео)

Објавено: петок, 26 февруари 2016 во 17:43
Spread the love

Направен е прототип на велосипед кој може да ја напојува вашата куќа за период од 24 часа. Доволно е да вежбате на него еден час дневно и да уживате во полезноста на бесплатната енергија која ќе ги напојува сите уреди во вашиот дом.

Овој изум се вика електричен хибриден велосипед и произведува бесплатна електрична енергија. Го произвел тим од луѓе кои ги собрал и финансирал Маној Бхаргава, милијардер кој се заколнал дека 90 отсто од своето богатство ќе го потроши за истражување и хуманитарни организации.

Велосипедот има потенцијал да им помогне на 1,3 милијарди луѓе што ден денес во 21 век немаат електрична енергија. Маној планира да донира 10 000 вакви велосипеди во Индија в година.

Овој фантастичен изум ќе ги реши сите проблеми на современото општество – снабдување со електрична енергија, финансиите кои се потребни за електричната енергија и ќе ги натера луѓето да се придвижат и вежбаат секојдневно, а при тоа да прават нешто корисно.

Погледнете како изгледа овој неверојатен изум.

Power your house by riding this bike!

Posted by David Wolfe on петок, 19 февруари 2016