Овој стар телефон денска можете да го продадете за 2.000 евра!

Објавено: понеделник, 13 февруари 2017 во 14:05
Spread the love

Финскиот производител на мобилни телефони произведе 200 000 000 модели од овој мобилен, а ниокј не знае колку се останати!

Грозницата по Nokiа 1100 се уште ја тресе планетата, особено далеку во „подземјето“.

За што всушност станува збор и како нешто е толку скапо и барано, а е направено во неверојатни 200 000 000 модели.

Една лимитиран дел од серијата на овој телефон е направена во градот Бохум. Со помош на токму тој модел, криминалците ширум планетата успеваат да земат ПИН број или да ги измамат банкоматите, а лесно може да се измами и електронски рулет.

Со помош на овој модел, светските криминалци се вклучуваат на туѓите мобилни телефони и чекаат на луѓето да им пристигнат шифрите за онлајн или обични сметки. Рулетот, кога правилно ќе се намести овој модел на мобилен, во својот систем си пишува на себе си добивка иако топчето паднало токму таму каде сте посакале.

Од Нокија се уште нема официјално соопштени со кое би се објаснил овој феномен. Оваа фирма во 2009 година и се обрти на јавноста со зборовите дека не знае што се случува но и дека забележале нагло зголемување на цената на овој половен модел на мобилен телефон.

Така, ако случајно знаете каде ви се наоѓа овој стар модел, пронајдете го, проверете дали ги има сите потребни ознаки и правец на берза да ако е можно заработите!