Напиток 10.000 пати посилен од хемотерапијата!

Објавено: четврток, 5 октомври 2017 во 21:58
Spread the love

Лимон и сода бикарбона е комбинација што може да спаси живот.

laserska_hemoterapija

Еве го рецептот:

Постојат многу студии за тоа како сода бикарбоната и лимонот можат да имаат голема корист за телото, пренесува beforeitsnews.com.

Дали сте знаеле дека лимонот и сода бикарбоната можат да имаат посилно влијание и од хемотерапијата?

Комбинацијата на лимон и сода бикарбона е докажано посилна во убивањето на ракот отколку хемотерапијата. Околу 10.000 пати да бидеме попрецизни! Зошто се крие ова од нас? Па, ќе се изгуби профитот, милијарди и милијарди долари кои медицинската индустрија ги заработува секоја година.

Лимонот е докажано анти-канцероген. Тој исто така има силно влијание против цистите и туморите. Факт е дека јужното овошје може да го убие ракот, особено кога е преполно се соединенија како што е d-limonen. D-limonen и сродните органски соединенија имаат значителна корист во студиите на животните против широкиот спектар на различни тумори.

И лимонот и содата се алкални, што значи дека можат да ја нормализираат pH вредноста на телото, што ќе го запре процесот на ширење на ракот.

Неодамнешната студија утврди дека консумирањето на четири или повеќе порции од 150 грама јужно овошје секоја недела би можело да го намали ризикот од рак на дебелото црево и до 18 проценти, на стомакот до 31 процент, на устата за 53%, и на грлото за 58%!

„Лимонот ги уништува канцерогените клетки кај 12 вида канцер. Лимонот го спречува ширењето на канцерогените клетки и има 10.000 пати посилно дејство од дрогата како што е адриамицинот и хемикалиите кои се користат во хемотерапијата, како и кај други опојни средства.

Хемотерапијата го напаѓа телото, го труе од внатре. Тоа убива сè само не и клетките од рак. Имајќи го тоа предвид, обидете се со терапија која е природна и која нема да ве направи поболни.

Да не го споменуваме значењето на здравата храна и физичката активност!