Uncategorized

Мотивирачки пораки на капитенот Кире Лазаров на фејсбук пред ОИ 2016 во РИО

Во очи квалификациите во Полска , а за пласман на Олимписките игри во Рио 2016г, капитенот Кире Лазаров објави мотивирачки пораки на неговата фејсбук страна со следната содржина :

Време е!Сонот на оваа генерација на ракометари и врвни спортисти…

Сонот на сите претходни генерации…

Сонот на целиот македонски народ..


„Од кога знам за себе играм ракомет, ракометот е мојот живот. Репрезентативниот дрес го носам 19 години и време да ставиме круна на се што постигнавме јас и моите другари од репрезентацијата изминативе десетина години. Пласманот на ОИ за нас како мала држава е многу повеќе од спорт, затоа треба да бидеме сплотени како никогаш до сега и да ја извојуваме најголемата победа во историјата на македонскиот екипен спорт. Јас лично би ги заменил сите 19 години кариера за пласманот во РИО“

Текстот и видео содржината се преземени од страната на фејсбук на Кире Лазаров :

Handball Camp Kiril Lazarov 7

Поврзани вести

Back to top button