ФОТО: ЦИА потврди има вонземјани

Објавено: четврток, 28 јануари 2016 во 10:04
Spread the love

ЦИА ги објави материјалите поврзани со НЛО, кои главно се направени во периодот 1940-1950 година. Ова стана јасно од пораката на сајтот на разузнавачката агенција на САД. Станува збор за пет документи, кои, според ЦИА можеби ќе им се допаднат на љубителите на “Досиејата Х”.

2(18)
Во официјалното претставување на документите се вели уште дека со нивна помош може да се побара и научно објаснување на феномени што се сметаат за поврзани со вонземски цивилизации.

Меѓу најинтересните материјали е истрагата за појавата на летечки чинии над Берлин во 1952 година, а исто така и набљудувањата на непознати објекти во Шпанија и Северна Африка од овој периодот. Повеќето од нив,за време на Студената војна биле доживувани како авиони на противникот

3(13)

Објавувањето на документите може да има врска и со рекламирањето на познатиот серијал за агентите Молдер и Карпи, кој по 13-годишна пауза повторно излега пред гледачи. Како што се вели во серијата, веројатно вистината е некаде таму.