Еве како да ги отстранете ги трагите од испуканите капилари

Објавено: четврток, 28 јануари 2016 во 10:19
Spread the love

По овој третман ќе заборавите на трагите од испуканите капилари на вашите нозе. Испуканите капилари изгледаат лошо и се навистина болна и непријатна појава. Сините, виолетови и црвени подливи мошне грдо изгледаат на кожата. Но постои решение од вашата домашна аптека што помага при овие тегоби.

Се што ви е потребно е јаболков оцет. Нанесете оцет на подрачјето каде што имате испукани капилари. Ова повторубајте го три пати дневно по 10 минути. По четири седмици или пред тоа испуканите капилари ќе исчезнат.

Треба да знаете дека оцетот може да предизвика и иритација на кожата, затоа немојте да ставате на чувствителните делови на телото.