Природен лек кој спречува срцев удар, мозочен удар и го убива холестелорот

Објавено: четврток, 14 април 2016 во 08:32
Spread the love

Мед и цимет се двете состојки за спречувањето на срцев удар, мозочен удар, а воедно истите го убиваат холестеролот.

Се верува дека дури Еѓипјаните го користеле медот за лечење на разни рани, Грците пак за долг живот, а старите индијци го користеле за да го одржат балансот во организамот и доброто здравје. Циметот исто така се сметал за лековита состојка, особено за монасите кои го користеле за лечење.

Подготовка на лекот:

Во чаша ставете две лажички мед и три лажички цимет. Најдобро овој напиток да го пиете секое утро. Консумирањето на овој напиток ќе го намали нивото на холестеролот за 10 % во рок од два часа.

Секое утро на парче леб ставајте ја оваа смеса. Ако редовно ја внесувате во Вашиот организам тоа ќе ви помогне трајно да го намалите нивото на холестерол, а воедно и да го намалите ризикот од срцев и мозочен удар, исто така помага и во лечење на хроничен астритис и го зајакнува имунитетот.