Џихадисти избегале од затвор во Босна, се кријат во шума

Објавено: четврток, 11 август 2016 во 13:40
Spread the love

Меѓу нив е и Тутмиќ Мухамед, поранешен член на исламската држава, која веќе бил притворан и обвинет за тероризам.
Познато е идентитетот на салафистите, а меѓу нив е и Тутмиќ Мухамед, поранешен член на исламската држава, која веќе бил притворан и обвинет за тероризам.

Се верува дека другите двајца се Адем Карамуја и Јасмин Батановиќ.

Според најновите информации од теренот, членови на МВР уапсиле едно лице, но засега не е познат неговиот идентитет.

Тројца избегале од затвор во Босна и се кријат во шума. Станува збор за припадници на т.н. салафитско движење кое важи за едно од најрадикалните.