Аца Лукас ќе глуми заедно со Владо Јовановски во филм

Објавено: четврток, 11 август 2016 во 13:31
Spread the love

Фолкерот добил улогата на коцкар во филмот “Есента на самурајот”, кој го режира Данило Бечковиќ.

Во романтичниот филм има многу смеа и нежни емоции. Филмот”Есен на самурајот” е во режија на Данило Бечковиќ, а во една од улогите се појавува и фолк пејач Аца Лукас. Во просториите на Радио Белград во вторникот е снимена сцена со музичката ѕвезда, во кој пејачот не треба многу да се игра, бидејќи глуми коцкар. Аца ја прифатил филмската понуда, бeз да се согласи на хонорар.

– Хонорар земам за оние работи кои навистина сум добар – рече Аца пред снимањето. – Ова е предизвик и ако јас се покажа дека сум добар актер, ќе бидат главните улоги и добра цена.
Покрај Петар Стругар, кој ја игра главната улога во филмот играат Никола Којо, Сергеј Трифуновиќ, Андрија Милошевиќ, Весна и Катарина Жутиќ Весна Тривалиќ, која Лукас ја става меѓу омилените домашни актерки.
Пејачот, ниту еден момент не размислував да ја прифати улогата, кога таа му била понудена и да застане рамо до рамо со врвни актери. И филмската екипа е задоволна од Аца, кој се снашол во оваа улога, а во сцената учествува и македонскиот актер Владо Јовановски. Премиерата На филмот е закажана за 3 октомври во Сава центар.