Жена во двор пронашла мистериозно сушстество со две глави и три очи!

Објавено: понеделник, 27 март 2017 во 20:05
Spread the love

Жена од аргентискиот град Санта Фе во сопствениот двор пронашла мистериозно суштество со две глави, кое наликува на змија.

Лујан Еролес објавила две снимки на својот Фејсбук профил, а прегледани се повеќе од 20 милиони пати. Двоглавото мистериозно суштество е долго околу 10 сантиметри а неговата кожа има иста боја како на змија.

– Никогаш не сум видела такво нешто, беше слично на змија но очите му беа многу чудни, рекла Еролес, додавјќи како дека мистериозното сушстество изгледало како да трепка со едното око.

Лујан одлучила да ги повика своите пријатели, да го сними и да го објави на Фејсбук а коментарите таму се различни.

– Мислам дека се работи за деформирано суштество. Оваа планета е толку стара што на секого му овозможува да се претвори во нешто друго, напишал еден корисник на Фејсбук.

– Можеби е тоа глава на отровница, искоментирал друг корисник.

– Подобро за нејзе е да не оди во шума, напишала една кроисничка на Фејсбук од вкупно 7000 кои коментирале на објавата.

Изгледа дека се работи за мимикрија, способност на некои видови животни и растенија да се прилагодат на животната средина заради заштита од природните непријатели.