Мистерии

Застрашувачко откритие: Научниците тврдат дека откриле каде точно е пеколот!

За време на истражувањето на Вселената, научниците на НАСА откриле нешто што не го очекувале.Додека биле во потрага по планетата која би била слична на Земјата, односно, покажувала траги на живот, наишле на планетата “Cancri 55 e”. Тие ја опишале како најинтригантна планета, која е пронајдена во поновата историја, затоа што наликува на вечниот оган кој постои во пеколот.

Оваа планета има две лица. Едно од нив е во вечна темнина, што звучи застрашувачки, но тоа не е ништо во споредба со другата страна која постојано исфрла лава.Научниците веруваат дека на тоа место температурата достигнува и до 2.000 Целзиусови степени, а атмосферата на планетата “Cancri” е полна со отровен гас, што резултира со смрт во рок од само неколку минути.Исто така, “Cancri” емитира и значително количество на зрачење.

Планетата го следи Сонцето, исто како што Месечината ја следи Земјата. Се на се, научниците планетата Cancri ja споредуваат со вистински пекол во вистинска смисла на зборот.

Поврзани вести

Back to top button