Вознемирувачко видео18: Јавно обезглавија жена поради кривично дело на сопругот во С. Арабија

Објавено: недела, 24 јануари 2016 во 12:11
Spread the love

Ова видео е снимено во Саудиска Арабија во близина на градот Мека. Една жена е казнета за она што го извршил нејзиниот сопруг – убиство на 7-годишна ќерка. Осудената жена била изведена пред гледачи сред бел ден и обезглавен пред нив. Не е познато дали таа била соочена со фер судење , но Саудискиот правен систем е типично дискриминаторски спрема жени, соопшти bnеws.