Во 2020-та година во овој град секој триесетти ќе биде милионер

Објавено: вторник, 28 јуни 2016 во 15:45
Spread the love

Никаде во светот не се зголемуваат милионерите толку брзо колку што тоа се прави во малата азиска земја. Еден на секои триесет жители на Сингапур во 2020та година ќе биде милионер.

Богатите во Сингапур почнуваат уште од премиерот на земјата – Ли Сјан Лун, кој е долгогодишен министер за финансии, и е најдобро платениот политичар во светот.

Причината за брзото зголемување на богатите луѓе во Сингапур се богатите Индијци и Кинези кои ги вложуваат своите пари во градот-држава и на тој начин тие се спасуваат од проблеми во своите земји.

Еве кои се земјите со најмногу милионери во моментов:

milioneridrzavi