Властите го блокираа Фејсбук, додека траат испитите – Студентите во паника!

Објавено: вторник, 21 јуни 2016 во 14:29
Spread the love

Алжирските власти привремено го блокираа пристапот на друштвените мрежи настојувајќи да ги спречат објавувањата на лажните тестови за полагање на матура.

Речиси половина од средношколците се приморани денеска да преполагаат матурата по масовното објавување на тестовите на интернет.

Многу ученици по пат на Фејсбук и останатите друштвени мрежи добија прашања од испитите од одржувањето на почетокот на јуни.

Одлуката е донесена за да матурантите бидат заштитени од објавувањето на лажните тестови на социјалните мрежи изјавија алжирските службеници за државната новинска агенција АПС.

Алжир со проблемот на предвремено објавување на испитите се бори веќе неколку години.