Видео: Вистинско чудо – за оваа вода се верува дека ги лекува сите болки

Објавено: понеделник, 4 септември 2017 во 17:26
Spread the love

Манастирот Стјеник на подножјето на планината Јелица, недаеку од Чачак, крие неприкосновено богатство.

Освен моштите на Свети Јован Стјенички, тука има и извор со исцелителска моќ.

Патот до овој манастир не е нималку лесен. Во овој манастир го изградиле браќата Мрњавчеви, а веќе 13 години манастирот го одржува отецот Пајсиј, кој овде живее испоснички живот, заедно со уште неколку луѓе. Јадат печурки, собираат билки и пијат од лековитата вода.

За водата одовој извор се верува дека е навистина лековита. Постојат мноштво приказни од лица кои ги излекувале своите болести со помош на оваа вода.

Народот доаѓа до овој манастир иако е навистина далеку, меѓутоа вреди.