ВИДЕО: Вистински сирени фатени на камера?

Објавено: петок, 13 мај 2016 во 12:39
Spread the love

Со 71 процент од површината на Земјата прекриена со вода, не не изненадуваат разните приказни, легенди и теории поврзани со „морските чудовишта“ кои се појавиле низ годините и ја разгореле нашата фантазија.

Од Вавилонските риби-богови до Грчката митологија до Хиндуизмот па се до популарните Велшки легенди, неверојатните приказни за она што ние го викаме сирени се секаде низ светот (дури и Колумбо верувал дека се сретнал со сирени додека пловел преку Карибите).

Во ова видео ќе ги видите речиси сите снимки од наводните средби со сирени.