Свет

ВИДЕО: Вака Русите се одмаздија за загинатите другари во Дагестан

Руските специјални единици ликвидираа четворица екстремисти во Дагестан…

Во акцијата неколку специјални единици на руската војска и полиција во јужната федерална единица РФ, според некои извештаи, биле ранети 17, а загинаа двајца припадници на руските единиц.

Интервенцијата поминала со големо внимание на локалните медиуми и жители од населбите во кои се одвивала, а во вооружената борба терористите биле забаракадирани во зградата од каде пружиле жесток отпор.

Според неофицијални информации голема група на терористи успеала да направи заседа на руските специјалци во моментот кога се обидувале да обезбедат место и засолниште за цивилите, по што следел моментален одговор, по кој терористите веднаш го положиле оружјето.

Поврзани вести

Back to top button